22 abr 2010

Colom va descobrir Amèrica?

Miguel Santiago

Fa aproximadament 500 anys que els europeus no coneixien l'existència del continent americà i havien d'anar en vaixell pel Mediterrani fins al continent d'Àsia. Allà feien comerç però pel camí eren atacats per pirates.

Cristòfol Colom va pensar que podia ser que la Terra no fós plana, sinó que fós rodona. Llavors Cristòfol Colom va anar a la reina Isabel de Castella a demanar-li diners perquè volia arribar al continent asiàtic per una altra ruta, navegant cap a l'oest per l'oceà Atlàntic. La reina de Castella li va dir que li donava diners per comprar tres vaixells: la Pinta, la Santa Maria i la Niña. La matinada del 3 agost del 1492 van sortir del port de Pals Cristòfol Colom i uns noranta homes.

Però el 12 d'octubre del 1492 va passar una cosa inesperada: van trobar unes noves terres, que més tard coneixerem com Amèrica.

Però qui va descobrir Amèrica? Colom no va descobrir Amèrica perquè quan hi va arribar ja hi havien estat els vikings, els indígenes i fins i tot els xinesos.

1 comentario:

  1. cristofol colom va descobrir america aixio es veritat pero en realitat ell es pensava que estaba a l'india i ell els anomenava indis.
    Pero el qui va saber de veritat si era america o india va saber-ho Americo Vesipucci.

    espero que un hagi servit d'alguna cosa.

    ResponderEliminar