25 mar 2010

Projecte Futur 2010 en marxa!

El Projecte Futur d'aquest curs ja està en marxa...
Aquest curs els nostres alumnes de segon cicle d'ESO continuen participant al Projecte Futur fent estades formatives a diferents empreses:

Pablo a una botiga d'animals:

Bando a un taller de mecànica de motos:
Rebeca a un centre d'alfabetització d'adults:
Azucena a un centre d'educació infantil:
David a un taller de mecànica d'automòbils:
Àlex a un altre taller de mecànica de motos:
I Carmen a un centre esportiu.
El dia 25 de març els alumnes del Projecte Furtur han anat a l'IES Enric Borràs a una jornada de convivència de tots els nois i noies de Badalona que participen. Després d'una rebuda a càrrec de la directora del centre i de la inspecció educativa

han realitzat tallers de graffiti,

malabarisme,

percussió

i plàstica.
Més imatges a la galeria fotogràfica del centre...

8 mar 2010

Aprenentatge Servei: Taller de vídeo a l'Escola Rafael Alberti

El curs passat un grup d'alumnes de quart va anar a l'Escola Rafael Alberti a fer un taller d'animació pels seus alumnes de sisè.

L'experiència va agradar tant i va anar tan bé que aquest any hem repetit.... però ara fent un taller de vídeo!
La idea era aplicar, explicar, compartir tot el que havíem aprés al taller Cinema en Curs quan vam fer l'activitat dels "Minuts Lumière".
Un Minut Lumière és un intent de repetir l'experiència creativa de les primeres pel·lícules que van rodar els germans inventors del cinema i els seus càmeres. Aquestes vistes eren un únic pla que durava un minut, que era el que duraven els rodets d'aquestes primeres càmeres, i sense que la càmera es mogués de la seva posició.
El nostre alumnat es va distribuir en cinc parelles i cadascuna es va encarregar d'atendre a quatre o cinc alumnes de sisè. El taller va durar quatre dies distribuïts de la següent manera:
Dia 1: Breu introducció sobre l'origen del cinema i els objectius del taller. Rodatge d'una prova de minut Lumière en grup.


Dia 2: Proposta per part de l'alumnat de sisè dels seus minuts Lumière personals. Primers rodatges.
Dia 3: Rodatges i digitalització dels vídeos.
Dia 4: Afegir títols i visionat final.
Els resultats? Creiem que molt positius encara que el últim dia vam tenir alguns problemes amb els ordinadors portàtils i no vam poder posar els títols de crèdit com havíem previst.
Aquí teniu alguns dels minuts:





La resta els podeu veure a la pàgina de vídeos del centre