21 dic 2010

Any Chopin







Enguany celebrem el bicentenari del naixement de Frédéric Chopin (1810-2010), gran compositor de piano. Des de la Mediateca B9 us convidem a participar en el concurs.

15 dic 2010

Papa Noel vs Reyes


¿Qué os gusta más, Papa Noel o Reyes? Esta es la estadística de los alumnos y profesores del IES BNou. Como podéis comprobar en el gráfico una mayoría recibe los regalos en Reyes.

Ens visita Joni

Avui a la classe de Revista ens visita Joni, alumne del projecte personal Produccions Audi0visuals, per gravar a Giga i fer-li unes preguntes.

Avui ens parla... Miguel Ángel Baeta

Avui estrenem una secció de la revista que es diu Avui ens parla... Són petites entrevistes a persones que treballen al centre. El primer entrevistat és el professor Miguel Ángel.



A més us presentem el vídeo Así se hizo..., amb el making off de les entrevistes.


14 dic 2010

Concurs "2010, Any de la Biodiversitat"

L’Assemblea General de Nacions Unides va declarar que el 2010 seria l’Any Internacional de la Diversitat Biològica o Biodiversitat, i impulsaria el reconeixement de la importància de la biodiversitat a tot el món. Aquest any suposa una oportunitat per:
  • Destacar la importància de la biodiversitat per al nostre benestar.
  • Mostrar els nostres reptes per fer perdurar la biodiversitat en el temps.
  • Destinar més esforços a reduir els percentatges de pèrdua de biodiversitat.
La salvaguarda de la diversitat biològica requereix l’esforç de tothom. Mitjançant activitats arreu del món la comunitat global treballarà conjuntament per garantir un futur sostenible per a tots.
Des de la Mediateca B9 volem destacar a aquest fet i per aquest motiu hem organitzat un concurs a partir dels cartells que el CSIC, des del seu apartat Biodiversidad 2010, posa a disposició dels centres educatius. Tot l'alumnat participant haurà de fer una recerca d'informació a partir de de les tasques organitzades des de la mediateca. Què és la biodiversitat, per què està en perill, com podem col·laborar per salvaguardar el seu futur... Aquestes i d'altres qüestions són part de la investigació en la que participaran els nostres alumnes.
I per promocionar-ho us presentem el nostre cartell.
Bona sort a tots els participants!!

Projecte de col·laboració amb l'escola Rafael Alberti

Dins del marc de les activitats relacionades amb l'aprenentatge-servei, s'ha establert una nova col·laboració amb l'escola Rafael Alberti per forma part de l'equip tècnic d'enregistrament d'una pel·lícula sobre educació vial amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Badalona

A l'escola, l'alumnat de 6è de primària ha elaborat un guió que serà interpretat per l'alumnat de 4t de primària. Un equip de quatre alumnes de 4t d'ESO del nostre centre farà de suport tècnic en les tascas d'enregistrament. El fet de que aquest alumnes hagin format del projecte "Cinema en curs" durant els curs 2009-10 els ha dotat de coneixements sobre aquest tema i els capacita per donar suport en l'el·laboració de la pel·lícula.

1 dic 2010

Excursió a Sabadell


El dijous 25 de novembre els nens i nenes de primer cicle vam anar d'excursió a Sabadell per veure el museu paleontològic. Allà ens van explicar coses dels dinosaures com per exemple fòssils.Vam classificar dinosaures depenent de si eren bípedes o quadrúpedes, carnívors o herbívors. Després vam anar al parc de Catalunya i ho vam passar molt bé.